Hozzávalók:
- 1 cs. Győri Édes Zabfalatok
- 10 dkg margarin
- 2 db citrom leve és reszelt héja
- 15-20 dkg porcukor (attól függ, mekkora a citrom)
- 2 dl tejszín
- 50 dkg túró
- 4 nagy levél zselatin (vagy 18 g zselépor)
Tipikus nyári hűsítő édesség. A tortát már korábban is bemutattam, de most változtattam rajta egy pár dolgot, úgyhogy újra közzéteszem.
A felolvasztott margarinhoz hozzáadjuk az összetört Zabfalatokat,
összekeverjük, majd elosztjuk egy kapcsos tortaforma alján és jól
lenyomkodjuk, majd hűtőbe tesszük, míg a krém elkészül. A zselatint hideg vízbe
áztatjuk, közben a túrót villával áttörjük, hozzáadjuk a cukor felét és a
reszelt citrom héját. A zselatint kicsavarjuk, - vagy a zseléport - kis
lángon fölolvasztjuk a citrom levében. A citromos zselatint hozzáadjuk a
túróhoz és a cukorhoz. Összekeverjük, majd hozzáadjuk a maradék cukrot
és a felvert tejszínt. Alaposan kikeverjük és a krémet elosztjuk a kekszes tésztán. A kész tortát további két órára a hűtőszekrénybe
tesszük, majd tetszés szerint díszítjük.
Nagyon finom lehet, hát igen kezdenek jól jönni a sütés nélküli süti receptek :)
VálaszTörlésNagyon szeretjük,ajánlom kipróbálásra!
TörlésNagyon szép és finom tortát készítettél ! Szeretem az ilyen sütés nélküli dolgokat!
VálaszTörlésKöszönöm! A sütés nélküli édességeknek jön hamarosan a szezonja! :)
Törlés