Citromos túrótorta (sütés nélkül)

Hozzávalók:
  • 1 cs. Győri Édes Zabfalatok
  • 10 dkg margarin
  • 2 db citrom leve és reszelt héja
  • 15-20 dkg porcukor (attól függ, mekkora a citrom)
  • 2 dl tejszín
  • 50 dkg túró
  • 4 nagy levél zselatin (vagy 18 g zselépor)
Elkészítés:

Tipikus nyári hűsítő édesség. A tortát már korábban is bemutattam, de most változtattam rajta egy pár dolgot, úgyhogy újra közzéteszem.

A felolvasztott margarinhoz hozzáadjuk az összetört Zabfalatokat, összekeverjük, majd elosztjuk egy kapcsos tortaforma alján és jól lenyomkodjuk, majd hűtőbe tesszük, míg a krém elkészül. A zselatint hideg vízbe áztatjuk, közben a túrót villával áttörjük, hozzáadjuk a cukor felét és a reszelt citrom héját. A zselatint kicsavarjuk, - vagy a zseléport - kis lángon fölolvasztjuk a citrom levében. A citromos zselatint hozzáadjuk a túróhoz és a cukorhoz. Összekeverjük, majd hozzáadjuk a maradék cukrot és a felvert tejszínt. Alaposan kikeverjük és a krémet elosztjuk a kekszes tésztán. A kész tortát további két órára a hűtőszekrénybe tesszük, majd tetszés szerint díszítjük.

Megjegyzések

  1. Nagyon finom lehet, hát igen kezdenek jól jönni a sütés nélküli süti receptek :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szép és finom tortát készítettél ! Szeretem az ilyen sütés nélküli dolgokat!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! A sütés nélküli édességeknek jön hamarosan a szezonja! :)

      Törlés

Megjegyzés küldése

Köszönöm a megjegyzésedet! :)